На 16.04.2024 г. по повод Деня на Конституцията и професионален празник на юристите, в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ Велико Търновосе проведе тържество, посветено на юриста и адвокат Алеко Константинов. Събитието бешеорганизирано в рамките на деветото издание на „Фоайе на книгата“ и открито от директора на библиотеката д-р Калина Иванова.

Председателят на Адвокатска колегия Велико Търново Веселка Коева поздрави присъстващите с Деня на конституцията и юриста инаправи кратко представяне на Алеко Константинов. Адвокат Йордан Цветанов прочетеписма на Алеко Константиновдо неговия родственик и приятелНайчо Цанов, в които споделя за адвокатските си неволи и го уведомява за написване и издаване на пътеписа „До Чикаго и назад“.

Изпълнителният директор на Международна фондация „Алеко Константинов“ г-жа Таня Ликова подари на Адвокатска колегия Велико Търново новото издание на „До Чикаго и назад“ на издателство „Абагар“, а студенти от Великотърновския университет прочетоха избрани редове от книгата.Във фоайето на библиотеката беше подреденаизложбана карикатури на Стайко Николов, както и изложба за животаАлеко Константинов.