С приза "Адвокатска колегия на годината" бяха удостоени великотърновските адвокати на специална церемония по връчване на Десетите национални награди за правосъдие. Събитието се проведе на 25.11.2022 г. под патронажа на Съда на Европейския съюз, който тази година чества своята 70 годишнина. Негов организатор е Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциацията на жените адвокати и Асоциацията на синдиците в България. Церемонията бе част от ежегодния благотворителен бал на юристите в хотел "Маринела" гр. София в помощ на деца с церебрална парализа и за събиране на средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

В събитието взеха участие Председателя на Адвокатската колегия – адв. Веселка Коева, заместник-председателя и секретаря на Адвокатския съвет – адв. Доброслава Керекова и адв. Илиян Байчев, членовете на Съвета – адв. Валери Ставрев, адв. Силвия Дечева и адв. Таня Марекова, както и председателя на Контролния съвет – адв. Даниела Минева. Сред гостите бяха Марияна Кънчева – български съдия в Общия съд на ЕС в Люксембург, проф. Атанас Семов – член кореспондент на БАН и конституционен съдия, председателят на ВКС Галина Захарова, министърът на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, университетски преподаватели, народни представители, магистрати и адвокати, представители на всички юридически професии.

Призът – статуетка на скулптура Илия Шарков, бе връчен на Председателя на Великотърновската адвокатска колегия от г-н Стамен Янев – член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие.