РЕШЕНИЕ № 92


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново, поради прекратяване на трудовото правоотношение, отписва Анастасия Валентинова Баблакова като адвокатски сътрудник в адвокатско дружество „Адвокатско дружество – Митко Минев, Даниела Минева, Кирил Андреев, Лили Матева и Юлия Миневска” и от списъка на адвокатските сътрудници на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на адвокатските сътрудници, воден при Висшия адвокатски съвет


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново вписва Анна Захариева Зинева като адвокатски сътрудник в адвокатско дружество „Адвокатско дружество – Митко Минев, Даниела Минева, Кирил Андреев, Лили Матева и Юлия Миневска”, в списъка на адвокатските сътрудници на Адвокатска колегия – Велико Търново и в единния регистър на адвокатските сътрудници, воден при Висшия адвокатски съвет


 


РЕШЕНИЕ № 93


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново, одобрява цени на еднопосочни билетите във връзка с възстановяване на направени разходи по чл. 38, ал. 5 от Закона за правната помощ по направления от Велико Търново, както следва:


София – 22 лева;


Плевен – 12,50 лева;


Ловеч – 10,00 лева;


Свищов – 9 лева;


Елена – 5,50 лева;


Полски Тръмбеш – 5,50 лева;


Стражица – 5,50 лева;


Павликени – 3,50 лева;


Горна Оряховица – 1,50 лева.


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново, да уведоми   НБПП, че пътуването с автобус до някой населени места в общината е невъзможно, а до друга голяма част от населените места е значително затруднено, поради наличието само на един автобус в рамките на деня, което ограничава в значителна степен и възпрепятства изпълнението на задълженията на адвокатите от колегията в случай на предвижване с автобус.


 


РЕШЕНИЕ № 96


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново, възлага на адв. Веселка Коева – Председател на ВТАК, да изготви и изпрати писмо до съдилищата в съдебен район Велико Търново за сигнали от адвокати за неправомерно събиране на такси по дела, по които са особени представители, което е в противоречие и с чл. 83, ал. 1, т. 5 от ГПК и с т. 7 от тълкувателно решение № 6/06.11.2013 година по тълкувателно дело № 6/2012 година на ВКС, както и за неправомерно събиране на държавни такси по дела за делба.


 


РЕШЕНИЕ № 99


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново отписва адв. Цветана Максимова Григорова от списъка на адвокатите от ВТАК по нейна молба на основание чл. 22 ал.1 т.1 от ЗА, като се извърши съответното вписване в Единния регистър на адвокатите.


 


РЕШЕНИЕ № 100


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново одобрява закупуването на следните книги:


1. Нина Гевренова,  “Специална закрила на работниците и служителите с намалена работоспособност”, 1 изд., 2013 г., Издателство „Сиби”, цена 16 лева;


2. Здравко Славчев,  “Защита по ДОПК”, 1 изд., 2014 г., Издателство „Нова звезда”, цена 20 лева;


 


РЕШЕНИЕ № 102


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново възлага на г-жа Катя Митова написването на книга за Великотърновската адвокатска колегия в два тома, която да бъде издадена в издателство „Фабер”. Първият том на книгата да излезе от печат през ноември 2015 година.


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново възлага на адв. Веселка Коева при изготвянето на бюджет за 2015 година да предвиди разходите по написването и отпечатването на книгата.