РЕШЕНИЕ № 95


Вписва Грета Димитрова Гавраилова от гр. Велико Търново с месторабота гр. Велико Търново в списъка на адвокатите на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на адвокатите, воден при Висшия адвокатски съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 96


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново уважава искането на адв. Димитър Христов Димитров и на основание чл. 21, ал. 2 от Закона за адвокатурата вписва адвокатски сътрудник Аделина Петрова Крумова с ЕГН *** в специалния регистър на адвокатските сътрудници към ВТАК.                      


 


РЕШЕНИЕ № 97


Адвокатският съвет, на основание чл. 33, ал. 1 от ЗПП, предлага на Националното бюро за правна помощ младши адвокати, подали заявления за вписване в Националния регистър за правна помощ по съответния образец, както следва:


1. мл. адв. Румен Цанев Павлов


2. мл. адв. Веселин Димитров Дойкин


 


РЕШЕНИЕ № 98


1. Адвокатският съвет одобрява абонамента на следните юридически списания на обща стойност 432 лева:


1.1. „Собственост и право”;


1.2. „Труд и право”;


1.3. „Търговско и конкурентно право”.


2. Адвокатският съвет одобрява за закупуване следните заглавия:


2.1. Стефан Стефанов, Ралица Топчиева, Диана Митева, Бистра Николова. „Актуални въпроси на производството по несъстоятелност” - изд. 2013 г. ИК „Труд и право”. Цена 30.00 лева.


 


РЕШЕНИЕ № 99


Адвокатския съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново възлага на комисия в състав:


Председател: адв. Валери Петров Ставрев


членове: 1. адв. Мая Атанасова Янкова


2. Гергана Христова Георгиева


да прегледа имуществото на колегията и да излезе с предложение за бракуване на негодното такова пред Адвокатския съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 102


1. Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново отлага обсъждането по жалбата на адв. Янев от Софийска адвокатска колегия за следващото заседание на съвета.


2. Да се изпрати жалбата до всички адвокати от колегията за сведение и с искане на информация за подобни случаи в практиката им.


 


РЕШЕНИЕ № 104


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново не приема офертата на „БИСОФТ” ЕООД за продажба на софтуерна система „Служебни защити” по Закона за правна помощ.