РЕШЕНИЕ № 1


Вписва Янка Иванова Тончева от гр. Велико Търново с месторабота гр. Велико Търново в списъка на младшите адвокати на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на младшите адвокати, воден при Висшия адвокатски съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 2


                Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на адв. Милко Янков Енчев и на основание чл. 22, ал. 1, т. 1 от Закона за адвокатурата отписва същата от списъка на адвокатите на ВТАК, считано от 1 януари 2013.


 


РЕШЕНИЕ № 3


                Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия на основание чл. 22, ал. 1 т. 5 от Закона за адвокатурата отписва адвокат Васил Йосифов Бенчев, считано от деня на смъртта му  – 14.01.2013 година.


 


РЕШЕНИЕ № 4


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на мл. адв. Тодор Костадинов Тодоров и на основание чл. 20, ал. 9 от Закона за адвокатурата вписва в регистъра на адвокатите при ВТАК и Единния регистър на адвокатите, воден при Висшия адвокатски съвет промяната в статута му от младши адвокат на адвокат.


 


РЕШЕНИЕ № 6


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново уважава искането на адв. Николай Митков Нешев и на основание чл. 21, ал. 2 от Закона за адвокатурата вписва адвокатски сътрудник Росен Георгиев Антов с ЕГН *** в специалния регистър на адвокатските сътрудници към ВТАК.              


 


РЕШЕНИЕ № 7


Адвокатският съвет, на основание чл. 33, ал. 1 от ЗПП, предлага на Националното бюро за правна помощ адвокат Роксана Димитрова Найденова, подал заявление за вписване в Националния регистър за правна помощ по съответния образец.


 


РЕШЕНИЕ № 8


Адвокатският съвет приема отчета за дейността си през 2012 г. , който да бъде представен на Общото събрание на колегията  за вземане на решения по него. 


Същият да се публикува в сайта на колегията.


 


РЕШЕНИЕ № 9


Адвокатският съвет приема проекта за Бюджет за 2013 г., който да бъде внесен на Общото събрание за приемане.


 


РЕШЕНИЕ № 10


1. Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново, на основание чл. 101, ал. 2 от Закона за адвокатурата, формира две избирателни бюра, които да подпомагат работата на избирателна комисия по провеждане на изборите за органи на Адвокатска колегия – Велико Търново на редовното Общо събрание на колегията, насрочено за 26.01.2013 година в следния състав, както следва:


Първо избирателно бюро:


адвокат Иван Христов Денев


адвокат Юлия Тодорова Данкова


младши адвокат Венцислав Петров Точков


Второ избирателно бюро:


адвокат Калин Георгиев Маречков


адвокат Игор Димитров Димитров


адвокат Петя Петкова Нейкова


2. Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново  да предложи  на Общото събрание адвокат Христо Маринов Дишев да бъде избран за председател на събранието.


3. Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново да предложи  на Общото събрание  да избере за протоколчици на събранието адвокат Мария Йорданова Маринова и мл. адв. Марияна Иванова Игликова – Стоянова.


4. Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново предлага на Общото събрание комисия за подготовка на проекторешенията в състав:


адвокат Даниела Константинова Минева - председател


адвокат Нели Маринова Паличева


адвокат Стоян Цонев Георгиев