РЕШЕНИЕ № 135


1. Адвокатският съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на мл. адв. Марияна Иванова Игликова - Стоянова и на основание чл. 20, ал. 9 от Закона за адвокатурата вписва в регистъра на адвокатите при ВТАК и Единния регистър на адвокатите, воден при Висшия адвокатски съвет промяната в статута й от младши адвокат на адвокат.


2. Адвокатският съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на мл. адв. Венцислав Петров Точков и на основание чл. 20, ал. 9 от Закона за адвокатурата вписва в регистъра на адвокатите при ВТАК и Единния регистър на адвокатите, воден при Висшия адвокатски съвет промяната в статута му от младши адвокат на адвокат.


 


РЕШЕНИЕ № 136


При искания за правна помощ, по които следва да се определи хонорар на осъществяващият я адвокат в размер над 1500 лева, Адвокатският съвет ще определя само размера на възнаграждението, като адвокат от Националния регистър за правна помощ за осъществяването й ще бъде определят след внасяне от взискателя на сумата за възнаграждение.


В този смисъл да бъдат уведомени ЧСИ  и съда при конкретни искания.


 


РЕШЕНИЕ № 137


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия възстановява адвокатските права на адвокат Весела Илиева Василева от гр. София, поради изтърпяване на наказание „лишаване от право за упражнява адвокатската професия за срок от 6 (шест) месеца”.


 


РЕШЕНИЕ № 143


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново класира на първо място проекта за лого на колегията, разработен от Слави Чанков, който получава възнаграждение от 250 лева.


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново възлага на адв. Коева – Председател на Адвокатския съвет, да сключи договор за отстъпване на авторско право със спечелилия конкурса.


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Велико Търново възлага на адв. Нина Илиева да стартира процедура по защита на логото на колегията.


Да се проучат възможностите за изработване на чаши, значки, календари и плакети с логото на колегията.