РЕШЕНИЕ № 18


Вписва Благой Христов Златанов от гр. Велико Търново с месторабота в гр. Велико Търново в списъка на младшите адвокати на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на младшите адвокати, воден при Висшия адвокатски съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 19


Вписва Георги Маринов Георгиев от гр. Велико Търново с месторабота в гр. Велико Търново в списъка на младшите адвокати на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на младшите адвокати, воден при Висшия адвокатски съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 22


1. Адвокатският съвет възлага на адв. Веселка Коева, адв. Даниела Минева и адв. Мина Петкова - Даскалова да изготвят вътрешни правила за определяне на хонорари за оказване на правна помощ в случаите по ГПК, когато хонорарът е на разноски на ищеца или от бюджета на съда.


2. Адвокатският съвет възлага на адв. Веселка Коева, адв. Даниела Минева и адв. Мина Петкова - Даскалова да поискат и проведат среща с ръководството на Районен съд – Велико Търново за обсъждане и решаване на проблеми, свързани с правната помощ, като след провеждане на същата и в случай на нерешаване на проблемите, да изготвят писмо до Националното бюро за правна помощ.


 


РЕШЕНИЕ № 23


1. Адвокатският съвет възлага на адв. Венеция Ляскова да провери възможността за безплатно доставяне за библиотеката на Адвокатска колегия – Велико Търново на „Българско гражданско процесуално право” – преработено и допълнено издание, първо по действащия ГПК от 2011 година.


2. Да се извърши абонамент за библиотеката на Адвокатска колегия – Велико Търново на списание „Норма” на издателство „Сиела Норма”.


 


РЕШЕНИЕ № 26


1. Адвокатският съвет възлага на адв. Веселка Коева да проучи възможността за провеждане на семинари по следните теми:


1. 1. По Закона за устройство на територията- незаконно строителство, строителни книжа, с лектор адв. Валентина Бакалова.


1. 2. По изпълнителното производство по Гражданския процесуален кодекс, с лектор съдия Красимир Влахов.


1. 3. По наказателно и наказателнопроцесуално право – касационно производство и възобновяване с лектор адв. Васил Василев.


1. 4. По Дружествени спорове но ТЗ и проблеми по преубразуване на търговски дружества - с една от двете предложени лекторки съдия Бистра Николова или съдия Станислава Казаков.


1. 5. По проблеми на застраховката „гражданската отговорност”.


1. 6. Проблеми по международно частно право