РЕШЕНИЕ № 141


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия отлага решението си по заявление с вх. № 455/07.11.2014 година от Мариела Петрова Димитрова – Гализова за приемане като адвокат в Колегията, като указва на същата да представи на документи, удостоверяващи наличие на основание за прием по чл. 4 от Закона за адвокатурата, във връзка с § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби от Закона за адвокатурата.


 


РЕШЕНИЕ № 142


Свиква редовно Общо събрание на Великотърновска адвокатска колегия на 24 януари 2015 година (събота) от 9.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново със следния дневен ред:


1. Разглеждане отчета за дейността на адвокатския съвет през отчетната 2014 година и вземане на решения по него.


2. Разглеждане доклада на Контролния съвет.


3. Разглеждане отчета на Дисциплинарния съд.


4. Приемане на бюджета на колегията за следващата финансова година.


5. Избиране на делегати за Общото събрание на адвокатите от страната.


6. Други.


Поканата за свиканото Общо събрание на колегията да се изпрати за обнародване до Държавен вестник, като се внесе необходимата за обнародването такса.


 


РЕШЕНИЕ № 143


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново удовлетворява молбата на адв. Силвия Дечева Дечева като вписва  в  адвокатския регистър възобновяване на адвокатската й дейност, считано от 17.10.2014 г.


 


РЕШЕНИЕ № 144


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново, поради прекратяването на трудовото правоотношение, отписва Здравка Данаилова Любенова като адвокатски сътрудник на адвокат Ирена Петкова Стасинопулу, от списъка на адвокатските сътрудници на Адвокатска колегия – Велико Търново и от единния регистър на адвокатските сътрудници, воден при Висшия адвокатски съвет


 


РЕШЕНИЕ № 145


1. Адвокатският съвет одобрява закупуването на следните книги:


1.1. Цанка Цанкова, Методи Марков, Анна Станева, Велина Тодорова, Емануела Балевска, Бонка Дечева, Александър Еленков, Вергиния Русева-Мичева,  “Семеен кодекс. Приложен коментар. Проблеми на правоприлагането. Анализ на съдебната практика.”, ИК „Труд и право”, цена 48 лева – 1 брой;


2. Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия ободрява абонамента за 2015 година на следните текущи периодични издания:


2.1. „Държавен вестник” – 96,00 лева;


2.2. Юридическо списание „Норма” – 99,00 лева;


2.3. Списание „Правна Мисъл” – 32,00 лева;


2.4. Списание „Съвременно право” – 24,00 лева;


2.5. Списание „Юридически свят” – 15,00 лева;


2.6. Списание „Търговско право” – 36,00 лева;


3. Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия ободрява абонамента за 2015 година на правния софтуер „Сиела норми” на цена 282,00 лева.


4. Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия ободрява абонамента за 2015 година на правния софтуер „Лакорда”, като възлага на Председателя на съвета – адв. Веселка Коева, да проведе преговори с представителите на фирмата с цел намаляване на цената на абонамента.


 


РЕШЕНИЕ № 151


Адвокатския съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново не се присъединява към предложението на Адвокатска колегия гр. Благоевград с искане за отчисления от членския внос от Висшия адвокатски съвет в полза на адвокатските съвети за разходи, които извършват адвокатските колегии по събирането на членския внос на адвокатите.


 


РЕШЕНИЕ № 152


Определя се избирателна комисия, която да извърши подготовката и да проведе изборите за делегати за общото събрание на адвокатите в страната от  Адвокатска колегия – Велико Търново на редовното Общо събрание на колегията, насрочено за 24.01.2015 година в следния състав:


Председател


адвокат Доброслава Димитрова Керекова


Членове


адвокат Илияна Кирилова Димова


адвокат Мария Йорданова Маринова


Резервни членове


адвокат Красимира Илиева Петрова


адвокат Милена Радославова Мишева


адвокат Илиян Боянов Байчев