РЕШЕНИЕ № 104


Вписва Неделина Евгениева Маринова от гр. Велико Търново с месторабота гр. Велико Търново в списъка на младшите адвокати на Адвокатска колегия – Велико Търново и единния регистър на младшите адвокати, воден при Висшия адвокатски съвет.


 


РЕШЕНИЕ № 106


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на мл. адв. Румяна Александрова Стоянова и на основание чл. 20, ал. 9 от Закона за адвокатурата вписва в регистъра на адвокатите при ВТАК и Единния регистър на адвокатите, воден при Висшия адвокатски съвет промяната в статута й от младши адвокат на адвокат.


 


РЕШЕНИЕ № 107


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия на основание чл. 22, ал. 1 т. 5 от Закона за адвокатурата отписва адвокат Станчо Стоянов Лазаров, считано от деня на смъртта му  – 27.06.2014 година. Същият не дължи вноски за Адвокатска колегия Велико Търново и Висш адвокатски съвет за 2014 година.


 


РЕШЕНИЕ № 108


Адвокатския съвет на Великотърновска адвокатска колегия уважава молбата на адв. Александър Иванов Екимов и на основание чл. 22, ал. 1, т. 1 от Закона за адвокатурата отписва същият от списъка на адвокатите на ВТАК, считано от 1 юли 2014 година.


 


РЕШЕНИЕ № 109


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново одобрява абонамента на следните юридически списания на издателска къща „Труд и право” на обща стойност 432 лева:


1. „Собственост и право”;


2. „Труд и право”;


3. „Търговско и облигационно право”.


 


РЕШЕНИЕ № 113


Адвокатският съвет на Адвокатска колегия гр. Велико Търново не предлага образуване на дисциплинарно производство срещу Анита Стойнова - помощник частен съдебен изпълнител при ЧСИ Виктор Георгиев по жалба на адвокат Мирослав Кръстев с вх. № 95/25.02.2014 година.


Да се уведоми  частен съдебен изпълнител Виктор Георгиев за констатирани нарушения на чл. 31, ал. 1 и чл. 29, ал. 1 от Закона за адвокатурата с искане да бъде обърнато внимание на служителите от кантората за дължимото към адвокатите съдействие и уважение.


 Да се уведоми адв. Мирослав Кръстев за резултатите от проверката.